Git Komutları ve Git Komutlarının Kullanımı

Git Komutları ve Git Komutlarının Kullanımı

Git Komutları ve Git Komutları

Git Komutları ve Git Komutlarının Kullanımı için artık başlayabiliriz. Ama Git komutlarına başlamadan önce daha önceki derslerimizde windows git kurulumu derslerini incelemiş olmanızda fayda var. Eğer okumadıysanız Git Nedir Ne İşe Yarar ve Git Kullanımı dersimize bakmanızı tavsiye ederim . Tabi github dökümantasyonlarınından git komutlarını öğrenmeniz daha da iyi olacaktır . Git hub dökümantasyonlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz .

Git Status 

Dosyalarınızın projeye eklenmesi ve güncellenmesi gibi durumların kontrolünü sağlamak için aşağıdaki komutu kullanabiliriz.

git status

Git Add

Eğer projenize yeni bir dosya  veya klasör eklemek için aşağıdaki komut kullanılmaktadır. Git add komutunu kullanırken

git add

Ancak ekleyeceğiniz tek bir dosya ise aşağıdaki şekilde git komutunu  kullanmalısınız .

git add dosya.txt

Bir kaç dosya ekleyecekseniz Dosya isimlerini uzantıları birlikte yan yana yazarak bir kaç dosyayı ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu şekilde kullanmak geliştirmeler esnasında benim için de çok fayda sağlıyor diyebilirim .

git add dosya.txt dosya1.txt dosya2.tx

Eğer bir klasör / dizin ekleyecekseniz ve bu klasör mevcut dizin ise aşağıdaki şekilde git komutunu kullanabilirsiniz .

git add .

Git Log 

Yapmış olduğunuz git dosyasında sürüm geçmişini görmek isterseniz eğer aşağıdaki git komutunu kullanmanız gerekmektedir. Bu komutu daha fazla kullanarak alışkanlık edinmenizde fayda var .

git log

Bu bir kaç komutu öğrenmek ve anlamak işinizi gerçek projeler geliştirirken inanın bana hayat kurtarıcı olacak . Tabi yukarıdaki komutlar git kullanabiliyorum demeniz için henüz yeterli olmayacaktır . Ayrıca Az pratik yaparak  sadece 1 ya da 2 gün içerisinde git komutlarının kullanımı konusunda bir çok bilgiye sahip olacaksınız.

Yorum Ekle